Van een dagelijkse routine naar een langdurig hersteltraject

Martine werkt in loondienst als psychiatrisch verpleegkundige en zelfstandig ondernemer als ze op weg naar een cliënt wordt aangereden. Direct heeft ze lichamelijke klachten. Na 3 weken rustig aan doen besluit ze haar werk weer op te pakken. De pijn en vermoeidheid blijken haar niet in staat te stellen om haar werkzaamheden als vanouds uit te kunnen voeren. Naast een zwaar revalidatieproces, het inschakelen van een letselschadeadvocaat begeleidt Arjan Dokter van Wibbens, in samenspraak met de aansprakelijke verzekeraar, haar bij het re-integratie proces.

 

Op een ochtend in juni brengt Martine haar zoon naar de peuterspeelzaal. Op weg naar een cliënt steekt er onverwacht een hond over waardoor Martine volop moet remmen. Ze wil uitstappen om te kijken of ze de hond niet geraakt heeft maar ziet in haar achteruitkijkspiegel dat er een auto in volle vaart op haar af komt en blijft zitten. De klap volgt en al snel maakt de schrik plaats voor een tintelend gevoel in haar vingers.

 

Blijvende klachten

Na een check door de toegesnelde ambulancedienst wordt besloten dat zij zich kan melden bij haar huisarts. Martine; “Na 3 weken rust besloot ik weer te gaan werken. Ik was bezig met een fantastische opdracht en zag het helemaal zitten.” Maar al snel raakt Martine volledig uitgeput. Waar ze normaal gesproken een praktisch organisatietalent is, ervaart ze nu volledige chaos waar ze totaal geen vat op krijgt. Vergeetachtigheid en continue aanwezigheid van pijn, zorgen ervoor dat Martine niet meer in staat is haar werk uit te voeren.

 

Diagnose & revalidatie

De conclusie blijkt een whiplash te zijn en er volgt een intensief revalidatietraject. Martine stuit op enig onbegrip bij haar werkgever en kan moeilijk haar grenzen aangeven.

Via haar letselschadeadvocaat komt Martine in contact met Arjan Dokter, arbeidsdeskundige van Wibbens. “Arjan was destijds een deskundige sparringpartner. Hij had duidelijk ervaring met de problematiek, wat maakte dat ik me begrepen en serieus genomen voelde.”

 

Re-integratiegesprekken

Er volgen gesprekken en een onderzoek door de bedrijfsarts. Op basis hiervan wordt met de werkgever en in aanwezigheid van arbeidsdeskundige Arjan Dokter de opbouw in hervatting van werkzaamheden vastgesteld. “Een neutrale, deskundige partij tijdens dit traject zorgde voor een hele zuivere gang van zaken. Ik wilde zelf sneller dan gezien mijn ziektebeeld verstandig was. Arjan zorgde ervoor dat we tot een realistisch en voor allen werkbaar plan kwamen. Ook speelde hij een belangrijke rol in het creëren van begrip bij werkgever.”

 

100% hersteld

Martine heeft haar werk inmiddels weer volop hervat, hoewel ze niet meer de coördinerende functie vervult die ze destijds vervulde. Dat is niet meer mogelijk. “Maar wat mij betreft ben ik 100% hersteld. Ik kan doen wat ik wil, binnen de grenzen die ik goed ken, zonder dat ik daar klachten aan over houd.”

Zo blijft u altijd op de hoogte

Ontvang nieuwe casuïstiek iedere twee weken per e-mail