Wibbens groeit: welkom aan boord Xander!

Met trots delen we dat Wibbens blijft uitbreiden en groeien. Ook ons team op het gebied van bedrijfskundig advies breidt zich uit. Het is ons een genoegen om Xander te verwelkomen als onze nieuwste aanwinst in het team!

Mijn naam is Xander Heyden, ik ben 44 jaar en woon in Bovensmilde met mijn tienerzoon en vrouw. Na 18 jaar in de accountancy en financiële dienstverlening ben ik sinds maart 2024 bij Wibbens aan de slag gegaan als bedrijfskundig adviseur.

Wat houdt je functie precies in?

Als bedrijfskundig adviseur bij Wibbens richt ik me voornamelijk op de financiële gevolgen van letselschade bij ondernemers. Dit kan te maken hebben met de continuïteit van de onderneming, maar ook bijvoorbeeld het verlies aan verdienvermogen kan onderdeel van de opdracht zijn.

Daarnaast ondersteunen we ook startende ondernemers die vanuit een ongevalssituatie beginnen.  Hoe start je een onderneming vanuit een ongevalssituatie? Wat komt hier allemaal bij kijken? Waar moet je aan denken? Voor mij draait het allemaal om het vinden van oplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van elke klant, waarbij in gesprek gaan met de ondernemer een belangrijk onderdeel van mijn werk is. Ook voor de juiste interpretatie van de cijfers is dit van groot belang.

Sparringpartner voor ondernemers?

Ja, bij mijn vorige werkgevers ben ik als bedrijfskundig adviseur al jaren sparringpartner voor ondernemers geweest. Hierbij hield ik mij met name bezig met de bedrijfsvoering, toekomstplanning, fiscaliteit en waardering van ondernemingen. In mijn huidige rol bij Wibbens zal de functie bedrijfskundig adviseur een ander startpunt hebben, onder andere doordat we een onafhankelijke partij zijn.

Vertel eens over de eerste maand(en) bij Wibbens?

Heel cliché, een warm bad. Je voelt je gelijk welkom in het team. Ik ging in de tweede week al naar het landelijk werkoverleg waarbij iedereen van de buitendienst aanwezig is, ook hier heb ik een warm ontvangst gehad. Er is een goede sfeer binnen het gehele team.

De wereld van de letselschade was inhoudelijk voor mij een nieuwe tak van sport, hier was ik ook bewust naar op zoek. In het begin dus veel inlezen en kennis opdoen en dat is natuurlijk een on-going proces. Gelukkig kan ik veel sparren met collega’s zodat ik snel wegwijs word gemaakt in de letselschade.

Wat motiveert je in dit vak het meest?

Ik wil de ondernemer graag ondersteunen bij het voortzetten van zijn onderneming. Wat is hiervoor nodig en waar is eventuele aanpassing/bijstelling van doelen nodig. Doordat geen enkele ondernemer gelijk is en geen enkele casus hetzelfde, zijn alle dossiers verschillend en daardoor uitdagend. Elk geval is uniek en vereist een zorgvuldige afweging om tot het beste advies te komen.

“Ik wil de ondernemer graag ondersteunen bij het voortzetten van zijn onderneming. Wat is hiervoor nodig en waar is eventuele aanpassing/bijstelling van doelen nodig.”

Hoe zorg je ervoor dat je advies aansluit bij de specifieke behoeften van de klant?

Als onafhankelijk bureau hebben we altijd te maken met twee ‘klanten’. Aan de ene kant de betrokkene en de belangenbehartiger, aan de andere kant de verzekeraar. Hierdoor moeten we goed kijken naar de opdracht/vraagstelling, dit is ons uitgangspunt.

Waar houd je je naast je werk het liefst mee bezig?

Naast mijn werkzaamheden bij Wibbens ben ik actief in het verenigingsleven in Assen, waar ik mijn tijd verdeel tussen mijn rol als penningmeester/bestuurslid bij de Commerciële Club Assen en mijn betrokkenheid bij Wielervereniging Meteoor Assen-Roden als bestuurslid, trainer en lid van de sponsorcommissie. Daarnaast geniet ik graag van het bijwonen van concerten, het luisteren naar muziek en het lezen van boeken.

Wat ga je toevoegen aan het team van Wibbens?

Allereerst natuurlijk mijn opgedane ervaring. Daarnaast wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van Wibbens, uitbreiding van de bedrijfskundige werkzaamheden en andere nieuwe, innovatieve ideeën uitwerken.

Ik kijk er enorm naar uit om bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van Wibbens.

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over hoe ik u kan helpen? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.