Geen stratenmaker maar operator.

Tim volgde een leerwerktraject als stratenmaker toen hij bij een verkeersongeval ernstig enkelletsel opliep. Het was al snel duidelijk dat hij nooit meer als stratenmaker aan de slag zou kunnen gaan. Het leerwerktraject moest hij staken. Wibbens arbeidskundig advies werd ingeschakeld om Tim een nieuwe toekomst te bezorgen en onder meer dankzij de prima samenwerking tussen betrokken partijen is dat goed gelukt.

 

Omdat zijn vader operator bij een groot internationaal bedrijf was, wilde Tim dat na zijn ongeluk eigenlijk ook wel worden. Gelet op zijn motivatie, werd daarom besloten Tim een opleiding tot operator A te laten volgen. Hij voltooide het theoretische deel van de opleiding binnen twee jaar, maar de daaropvolgende stage verliep zeer moeizaam. In het desbetreffende bedrijf moest Tim als aankomend operator veel staan en lopen en dat was met zijn enkel nog steeds erg moeilijk. Pas na veel aanpassingen kon hij zijn stage afsluiten. De conclusie kon niet anders luiden dan dat het werk als operator A voor Tim wel eens veel te zwaar zou kunnen zijn.

 

Uitkomsten van het herstelonderzoek

Na de moeizaak verlopen stage van Tim werd een onafhankelijk verzekeringsarts gevraagd een belastbaarheidsprofiel (FML) op te stellen. Hieruit kwam naar voren dat de enkel van Tim te beperkt bleef om veel te staan of te lopen. Geadviseerd werd om in ieder geval flink af te vallen, omdat hij met zijn gewicht in die periode zijn enkel continu te veel bleef belasten. Ook werd aangepast schoeisel voorgeschreven. De herstelregisseur van Wibbens arbeidskundig advies onderzocht vervolgens nog andere beroepsmogelijkheden, bijvoorbeeld als taxichauffeur of vrachtwagenchauffeur waarbij Tim minder zou hoeven te staan of te lopen, maar hij bleef volhardend in zijn keuze voor werk als operator.

Herstel onderzoek: domeinen stratenmaker
Herstel onderzoek: domeinen stratenmaker

Het herstelplan en het herstelwerk

De herstelregisseur bracht Tim in contact met een diëtiste en zij slaagde erin hem circa twintig kilo af te laten vallen. Daarnaast vond Wibbens arbeidskundig advies een bedrijf waar Tim in eerste instantie via een uitzendbureau als operator aan de slag kon. In dit bedrijf moest hij vooral zittend achter een beeldscherm een industrieel proces volgen en hoefde hij pas te gaan lopen wanneer er storingen optraden. Na een halfjaar werd hij door het bedrijf in dienst genomen en kreeg hij gelegenheid een opleiding tot operator B te volgen. Tim trouwde, kreeg een kind en ging meer verdienen dan hij ooit als stratenmaker had kunnen doen. Wibbens arbeidskundig advies kon hem een nieuwe toekomst geven, ook dankzij het vertrouwen en geduld van betrokken partijen.

Zo blijft u altijd op de hoogte

Ontvang nieuwe casuïstiek iedere twee weken per e-mail