Kleuter met letsel werd later onderwijsassistente

Gerrie kreeg op 6-jarige leeftijd een ongeval op het schoolplein. Ze viel uit een klimrek en liep daarbij ernstig schouder- en elleboogletsel op. Nadat een herstelregisseur van Wibbens was ingeschakeld, kon de zaak tot een eindafwikkeling komen. Wel was Gerrie toen bijna 25 jaar…

 

Na haar ongeval moest Gerrie tal van operaties en revalidaties ondergaan, maar ze bleef altijd hinder van het letsel ondervinden. Haar ouders steunden haar op alle mogelijke manieren, maar wilden de letselschadezaak pas afsluiten wanneer bekend was wat Gerrie nog wel en niet meer zou kunnen. Ondertussen leidde Gerrie een leven zonder zinvolle invulling. Ze had geen werk en volgde geen opleiding. Alles lag stil. De aansprakelijke verzekeraar en de belangenbehartiger van Gerrie en haar ouders vroegen Wibbens de zaak uit het slop te trekken.

 

Uitkomsten van het herstelonderzoek

Al in de eerste gesprekken met Gerrie bleek dat zij heel graag verder wilde met haar leven en zich voor een actieve en zinvolle invulling daarvan wilde inzetten. Zij had een sterke wil, maar vond het moeilijk de juiste stappen in de goede richting te zetten. Het was daarom aan de herstelregisseur van Wibbens om Gerrie een perspectief te bieden en om haar stap voor stap daar naartoe te begeleiden.

Herstel onderzoek: domeinen kleuter met letsel
Herstel onderzoek: domeinen kleuter met letsel

Het herstelplan en het herstelwerk

Besloten werd Gerrie te laten testen en op grond daarvan een studie- en beroepskeuze te maken. Gerrie koos voor de opleiding tot onderwijsassistente op niveau 4. Ze voltooide deze opleiding met glans en kreeg vervolgens werk op een basisschool. Vanzelfsprekend kreeg ook Gerrie met onderwijsbezuinigingen te maken, waardoor haar baan weer op de tocht kwam te staan, maar ook in die omstandigheden legde zij een groot doorzettingsvermogen aan de dag. Gerrie kreeg vanwege haar beperkingen een aanstelling voor 24 uur per week, hetgeen nog tot discussie leidde over waartoe ze zonder ongeval in staat zou zijn geweest, maar uiteindelijk durfden alle partijen het aan een punt achter de zaak te zetten.

Zo blijft u altijd op de hoogte

Ontvang nieuwe casuïstiek iedere twee weken per e-mail