Vrachtwagenchauffeur met oogletsel begon een nieuw bedrijf

Sjoerd was als zzp’er internationaal vrachtwagenchauffeur voor veetransport. In opdracht van een aantal bedrijven vervoerde hij gedurende vijf of zes dagen in de week varkens en koeien naar Duitsland en Polen. Tijdens het schoonmaken van zijn vrachtwagen liep hij oogletsel op. Hij werd aan één oog zo goed als blind.

De belangenbehartiger en de WA-verzekeraar verzochten Wibbens het herstel te begeleiden. Zij vroegen specifieke aandacht voor de situatie van de onderneming van Sjoerd.

 

Uitkomsten van het herstelonderzoek

Door het oogletsel van Sjoerd mocht hij zijn beroep niet meer buiten Nederland uitvoeren. Binnen Nederland reed hij nog één of twee dagen in de week op de vrachtwagen, voor een werkgever bij wie hij eerder in loondienst werkte, maar hij vond de wegen in Nederland te druk. Hij merkte dat hij sneller vermoeid raakte dan vroeger. Hij was teleurgesteld en soms ook boos over het feit dat hij als vrachtwagenchauffeur niet meer in het buitenland mocht rijden.

 

Sjoerd maakte wel nieuwe plannen. Hij probeerde van zijn hobby een serieus bedrijf te maken. Zijn ouders hadden vroeger een boerderij en daar was zijn interesse voor de veehandel ontstaan. De laatste jaren kocht Sjoerd koeien van een exclusief ras, liet deze slachten en verhandelde het vlees aan bekenden. Niettemin was zijn inkomen flink afgenomen, want als zzp’er verdiende hij heel behoorlijk. Wel werd zijn inkomenstekort goed gecompenseerd door de aansprakelijke verzekeraar.

Wibbens HerstelRegisseurs Herstel onderzoek Letselschade
Herstel onderzoek: domeinen internationaal vrachtwagenchauffeur

Het herstelplan en het herstelwerk

De herstelregisseur maakte samen met Sjoerd een plan voor de toekomst. Het doel was zijn vleeshandel uit te breiden, naast zijn baan als binnenlands vrachtwagenchauffeur voor enkele dagen per week in de eerste twee à drie jaar. Daarna zou zijn inkomen volledig uit de vleeshandel moeten komen. Hiervoor werd een bedrijfsplan gemaakt met een begroting en een inschatting van de inkomsten in de eerste drie jaar. Dit plan voorzag in een investering van 40.000 euro voor de aanschaf van een koelauto en voor faciliteiten om het vlees op te slaan en te verpakken. Daarnaast werd een commercieel plan gemaakt, dat vooral op de werving van klanten via sociale media en internet was gericht. Hierbij kwam de nadruk op eerlijk en biologisch vlees te liggen. Met deze plannen kwam de letselschadezaak in een afrondende fase, waarbij rekening werd gehouden met een aantal jaren verlies aan verdienvermogen.

 

Sjoerd bleek na het eerste jaar zijn verwachte omzet te hebben gehaald, deels via de vleeshandel en deels als binnenlands vrachtwagenchauffeur. De letselschadezaak was toen al afgerond.

Zo blijft u altijd op de hoogte

Ontvang nieuwe casuïstiek iedere twee weken per e-mail