Hartelijk dank
Ik neem contact met u op om een afspraak in te plannen.
Bekijk alvast onze gepubliceerde Casuïstiek
Ontdek hoe de herstelgerichte aanpak van Wibbens in de praktijk werkt. De gepubliceerde casuïstiek op deze website geeft daar een goed beeld van. Bovendien kunnen letselschadeadvocaten, belangenbehartigers, schaderegelaars bij verzekeraars, letselschade-experts en letselschadespecialisten zich aanmelden voor nieuwe casuïstiek per e-mail.
Van zwaar naar lichter werk bij dezelfde werkgever
Rien werkte bij een gespecialiseerd heibedrijf. Hij was vooral in Amsterdam werkzaam, waar nogal eens in kleine ruimten houten heipalen moeten worden vervangen. Het was zwaar, maar mooi werk, waarmee hij goed kon verdienen. Daar kwam door een scooterongeval een abrupt einde aan. Gelukkig kon met behulp van Wibbens arbeidskundig advies bij zijn eigen werkgever een nieuwe functie worden gecreëerd. Rien werd op zijn scooter door een auto aangereden en hield daar een blijvende afwijking aan zijn heup aan over. Het door de modder sjouwen met heipalen, het plaatsen van die palen en het bedienen van de heimachine zat er voor hem niet meer in. Rien had het echter…
Arbeidsdeskundige en mentale coaching na opgelopen handicap
Op 6 februari 2016 verandert het leven van Weinand en zijn gezin voorgoed. Tijdens zijn werk raakt Weinand ernstig gewond aan zijn vingers, bij het gebruiken van een defecte cirkelzaag. Verschillende vingers zijn gebroken en zijn wijsvinger is geamputeerd. Na enkele weken rust en diverse behandelingen, is Weinand toch voornemens om zijn werk als timmerman weer zo goed en zo kwaad als dat gaat, op te pakken. Maar de werkzaamheden blijken buiten zijn lichamelijke mogelijkheden liggen. Handicap en gezondheidsklachten Weinand blijft dat voorjaar thuis en verricht korte klussen via uitzendbureaus waarin hij werk uitvoert dat hij wél kan verrichten. In de zomer van 2017 komt daar een tegenslag bovenop. Weinand…
Hoe coaching en bemiddeling leiden tot volledige inzetbaarheid
Moeizaam herstel Serap bezoekt direct de huisarts en haar pols blijkt gebroken waarna ze haar pols rust moet gunnen met kunstgips. Na een aantal dagen rust wil ze graag weer naar haar werkplek en verricht ze ondersteunende werkzaamheden. De pijn verergert waarop ze opnieuw de arts bezoekt. Haar pols moet in het gips en voor een periode van 6 weken is het niet meer mogelijk haar reguliere werkzaamheden voort te zetten. Na hervatting van werkzaamheden blijkt de pijn opnieuw ondraaglijk en is zij genoodzaakt zich wederom 100% ziek te melden. Twee operaties volgen, maar haar pols en hand zijn blijvend beschadigd. Terugkeer in haar huidige functie is geen haalbare optie…
Cogmed-training gaf chauffeur nieuwe mogelijkheden
Peter, 54 jaar, was internationaal vrachtwagenchauffeur totdat hij tijdens zijn werk een ongeluk kreeg. Hij hield er een pijnlijk been aan over, waardoor hij geen lange ritten meer kon maken. Zijn werkgever bedacht vervangend werk voor hem als planner. Doorgaans kan een planner wel als chauffeur worden ingezet, maar geldt dit ook andersom? Na zijn ongeval moest Peter gedurende enkele maanden thuis revalideren. In het gezin bracht dat spanningen met zich mee. Als chauffeur was Peter vaak lang van huis, soms wel wekenlang, en daar was het gezin aan gewend geraakt. Ook Peter zelf had het er moeilijk mee. Hij voelde zich verantwoordelijk voor het gezinsinkomen en vond dat…
Volledig arbeidsongeschikt als glaszetter maar toch nog aan het werk
Glaszetter Sietze in Friesland kreeg een raam op zijn hand en liep daarbij zenuwletsel op. Ernstig handletsel leidt in de regel tot volledige arbeidsongeschiktheid, maar dit wil nog niet zeggen dat iemand met de juiste motivatie helemaal geen werk meer kan verrichten. Dat is zelfs met behoud van uitkering nog mogelijk. Wibbens arbeidskundig advies regelde een en ander voor Sietze en diens werkgever. Na het ongeval van Sietze terwijl hij aan het werk was, stelde Sietzes werkgever alles in het werk om hem op een goede manier te helpen en te laten re-integreren. Omdat hij daarbij wel wat hulp kon gebruiken, werd Wibbens arbeidskundig advies via de letselschaderegeling ingeschakeld.…
Chauffeur snel aan het werk na afscheid van pijnstillers
Soms moet de herstelregisseur een cliënt even loslaten, zodat die kan ervaren dat er niets gebeurt als hij zelf niets doet. Dit was dan ook de strategie van de herstelregisseur van Wibbens arbeidskundig advies in de zaak van taxichauffeur Sjoerd. Nadat Sjoerd eenmaal had aangegeven dat hij gemotiveerd was om weer aan het werk te gaan, had de herstelregisseur de zaak in een mum van tijd afgerond. Sjoerd (42) was chauffeur in dienst van een taxicentrale in Middelburg. Tot twee keer toe werd hij van achteren aangereden, beide keren met whiplashachtige klachten als gevolg daarvan. Sjoerd verloor zichzelf in zijn klachten, terwijl zijn werkgever, de taxicentrale, helemaal niets deed…
Bakkersmedewerker met ernstig letsel kreeg structureel hulp
Bakkersmedewerker Gerard overkwam een verkeersongeval met ernstig letsel als gevolg daarvan. Hersenletsel, ernstig hoofdletsel en zesentwintig botbreuken eisten een langdurige revalidatie.
Autospuiter met letsel gaat spuitwerk beoordelen
Johan (48) naderde op zijn motor een gelijkwaardige kruising. Hij verminderde zijn snelheid, maar de automobilist achter hem had dat te laat in de gaten. Die remde nog wel af, maar kon niet voorkomen dat hij Johan raakte. Johan kwam ten val, waarbij hij zijn rechterarm blesseerde, en juist die arm kon hij als gespecialiseerd autospuiter niet missen. Het autoschadeherstelbedrijf van Johan was gespecialiseerd in het herstel en spuiten van exclusieve Mercedessen, Porsches, Ferrari’s, Bentley’s en andere dure merken. Het bedrijf had enkele mensen in dienst, maar Johan was duidelijk de drijvende kracht. Een van zijn sterke punten was het mengen van kleuren. Hebben andere autospuiters daar een computer…
Scholier met letsel kreeg weer richting in haar leven
Cynthia van 15 jaar, scholier aan het vmbo, liep bij een fietsongeval enkelletsel op. Zij kon niet meer lang staan en lopen en een deel van haar klachten was waarschijnlijk blijvend. Ook haar moeder had veel zorgen om haar dochter. Cynthia en haar moeder kregen al ondersteuning via de reguliere zorg, maar omdat deze nog weinig toegevoegde waarde had, werd die afgebouwd.
Ondernemer in systeemplafonds komt tot betere resultaten
Sjaak (54) had een goedlopend bedrijfje in Geleen voor het plaatsen van systeemwanden en systeemplafonds. Hij begon ermee in 1998, in het begin alleen en later met enkele personeelsleden. Bij elke klus was hij als het ware een meewerkend voorman. Dit ging goed totdat hem in 2016 een auto-ongeluk overkwam. Door zijn nekklachten als gevolg van het ongeval was hij niet meer in staat omhoog te kijken en bovenhands te werken. Sjaak mocht dan uitgeschakeld zijn, de opdrachten bleven toch komen. Hij meende dat dit geen probleem was en dat hij zijn mensen wel zonder hem het werk kon laten doen. Maar dat viel tegen. In vergelijking met vroeger…